• fu'a

O le Uluai Fa'aaliga i le Taumafanafana Na Amata i Lenei Fa'aaliga Ata

na amata i lenei fa'aaliga faatufugaga1

Shanghai ia Iuni na faasolosolo ona tatalaina le faitotoa i le ogatotonu o le taumafanafana.O fa'aaliga faatufugaga ua leva ona pefu o lo'o fuga fo'i i so'o se mea.I le 2021, o Wang Ruohan, o se tusiata sa i ai le loloto o le galulue faʻatasi ma le FULI, na faia lana uluai faʻaaliga solo i Shanghai, "Life is Wandering in the Colorful", lea na faʻaalia talu ai nei i Shanghai Donishi Gallery.O Wang Ruohan o se tasi o tagata sili ona toaga Saina mamanu ma tusiata ata i Siamani.

na amata ile fa'aaliga lea2
na amata i lenei fa'aaliga ata4
na amata ile fa'aaliga lea3

E 16 le aofa'i o lomitusi a Wang Ruohan ma 3 ata tusi ata na fa'aalia i lenei fa'aaliga.I lenei fa'aaliga, o le a a'afia oe i lanu fe'avea'i e ala i nei lomitusi mata'utia ma le mautinoa ma ie mea.

01 TUSI

Wang Ruohan

RuohanWang
Na fanau Wang Ruohan i Beijing i le 1992. Na faauu mai le Berlin University of Arts i le 2017. O ana galuega na faʻaalia i le Nanjing Art University Art Museum, Scottish National Design and Architecture Center, Chongqing Yuan Dynasty Art Museum, Shanghai K11 Art Museum, Munich Falemataaga Siamani, ma isi. O ia o se polofesa i le Peter Baehrens Art Institute.Ua nofo nei i Perelini.

wang ruohan oloa

O Wang Ruohan e pu'e ma fa'amaumau le olaga i aso uma ma se sitaili uiga ese.E ala i lana galulue faʻatasi ma faʻailoga lauiloa e pei o Nike, UGG ma Off-White, na ia tosina mai ai le mafaufau o le lalolagi, aumaia le igoa faʻavaomalo i lenei tagata faʻataʻitaʻi, tusiata ma le tusiata vaʻaia, ma tuʻu ai o ia i luma o se augatupulaga fou o tusiata. taleni.

02 Ipu

E tolu ata tusi ata na galulue fa'atasi a Wang Ruohan ma FULI i le 2021 o lo'o fa'aalia i lenei fa'aaliga solo.

na amata i lenei fa'aaliga ata5
na amata i lenei fa'aaliga ata6

Wang Ruohan's X FULI art tapestry "Miracle Stone Travel", "Bait" ma le "Belt" na fa'aalia i le faamalama o le auala ma le totonugalemu o le Donishi Gallery.O le lagona tolu-dimensional ma le faʻapitoa faʻapitoa o le ie e faʻapitoa i le tele o galuega lolomi.O le taumafaiga muamua foi lea a Wang Ruohan i le lalagaina o tuaoi.

Na musuia Wang Ruohan i ana femalagaaiga i le lalolagi atoa, ona ia faia lea o ata tele-lanu tele.Na fa'aopoopo e FULI ni fa'aputuga lanu ma fa'avasegaga i le fa'alavalava o le Vavega Ma'a Vavega, lea na maua ai e le au maimoa se fa'aaliga ese'ese o le fa'alogo.

O suiga lanu o le galuega atoa a Bait e sili atu ona faigata, aemaise lava le faʻatusaina o le fafie ma le faʻafefiloi o lanu o le lauulu o tagata, o ni taumafaiga fou uma mai le uluai vaalele i le 3D stereoscopic presentation.

O le ata atoa o le "Belt" e sili atu ona felanulanuaʻi, ma o le tolu-dimensional superposition o sele lanu tetele poloka o loʻo lalagaina i luga o le vulu, lea e faʻaalia manino ai le lalolagi i totonu o le tusiata.

03 Mea taulima

O le ata atoa o le fausaga ata e tolu na faia e Wang Ruohan na musuia e le faiga o lima, ma o le natura masani i le ata 2D na faʻaalia e le tolu-dimensional kapeta lalaga e fai ma ala e ala i le faʻaogaina o lima o FULI. .O lenei ituaiga faʻafefiloi e faʻafefiloi ai mea o loʻo i totonu o le ata ma le mea faʻapipiʻi i se mea e tasi, lea e iai le fiafia masani.

1-1
2-1

E sili atu ona lu'itau le tui o le tao fa'ama'i lima i le toe fa'atupuina o ata tipi fa'a-tolu.E i ai se eseesega i le lanu i le va o vulu ma le pigmenti lava ia, ma o le faatinoga i le lanu ua sili atu ona matagofie.I luga o le ata e tele-lanu, e faʻaaogaina e FULI mea eseese mo le vali saʻo, ma tuʻufaʻatasia ma le suiga o le tipiina o le matasele, e sili atu ai le tolu-dimensional le kapeta.

O galuega nei e tolu a Wang Ruohan o galuega taua a le FULI art, o se laina kapeta fa'aputu a Fuli.Ua iloa e FULI le manatu ma le fa'ata'ita'iga a le tusiata i le lalolagi o kapeta.Matou te tuuto atu i le fatuina o mea faʻapipiʻi ata e mafai ona faʻaaogaina i le olaga i aso uma, aʻo taua tele mo le aoina.E talitonu FULI e mafai e faatufugaga ona aumaia le fafaga ma le malosi i le ola.I kapeta fa'apipi'i lima, e to'atele tagata e mafai ona ola i ata.

Afai e te manaʻo foʻi e faʻataʻitaʻi le taila a Saina i le avanoa, e mafai ona e asiasi ma iloa i le fale faʻaaliga FULI poʻo le Donishi Gallery i le taimi o le faʻaaliga, pe mafai foi ona e faʻafesoʻotaʻi matou.


Taimi meli: Iul-21-2022